Bose, Buetec, Gis

Cukrarna

Ta danes večnamenski umetniški prostor je začel svojo pot davnega leta 1828 kot tovarna sladkorja. Z le 22 zaposlenimi je v naslednjih desetletjih kmalu prerasla v veliko rafinerijo sladkorja, eno največjih v regiji.

Sredi 19. stoletja je sladkorna tovarna postala največja tovarna sladkorja v celotni Avstro-Ogrski. Zaradi spleta različnih okoliščin je ta čudovita stavba prenehala biti tovarna sladkorja. Konec 19. in v začetku 20. stoletja so Cukrarno po velikem potresu spremenili v stanovanjsko zavetišče za prebivalce Ljubljane.

V Cukrarni so med drugim našli svoj dom takratni pisatelji in umetniki, ki so na simboličen način ustanovili njeno sedanjo funkcijo. V 80. letih prejšnjega stoletja je ta stavba veljala v posmeh na urbanem zemljevidu tega čudovitega mesta, njena usoda pa je bila zelo vprašljiva.

Leta 2008 je Mestna občina Ljubljana od prejšnjih lastnikov kupila Cukrarno z jasno vizijo, kaj želi doseči, stavba pa je dobila status zaščitene kulturne dediščine. V stavbo so se vložila sredstva za konzervativno rekonstrukcijo celotnega kompleksa. Po uspešni rekonstrukciji je stavba predana v upravljanje javnemu zavodu »Muzeji in galerije mesta Ljubljane.

Zaradi statusa Cukrarne kot kulturnega spomenika v sami rekonstrukciji, so bili določeni strogi pogoji konservatorjev, kot npr. ohranitev prvotne oblike in fasade, ki jo krasi 318 oken. Poleg tega je v notranjosti objekta nameščena samostoječa jeklena konstrukcija, ki določa štiri prostore, katere glavni namen so galerije. Cukrarna je že več kot 200 let eden najpomembnejših objektov v Ljubljani, zdaj pa si je po prenovi zagotovo prislužila naziv najlepšega multimedijskega galerijskega prostora v Sloveniji.

V ta projekt smo se vključili z jasno določeno projektno nalogo, da dobavimo in instaliramo vso tehnično in odrsko opremo za klubske, koncertne in galerijske prostore v tem več kot 5.000m² velikem kulturno- umetniškem središču.

Projekt

Ojačevalce in procesorsko opremo za ozvočenje smo instalirali v več rack omar razporejenih po posameznih prostorih.

V objektu je instaliranih več sistemov ozvočenj:

  • Bose ShowMatch koncertno ozvočenje za jazz klub, veliko dvorano in koncertno-prireditveni prostor.
  • Bose MA12EX za konferenčno dvorano.
  • Bose DesignMax za galerijske prostore.
  • Za potrebe prireditev in predstav smo dobavili fleksibilne odrske sisteme BUETEC z nastavljivimi višinami in gledališke zavese ShowTex.
  • Za instalacije odrskih luči pa smo postavili več sestavljivih dvižnih ALU konstrukcij z motornimi pogoni GIS s kontrolerji KINESYS za njihovo dviganje in spuščanje.

Od strokovnega svetovanja do končne izvedbe

Specializirani smo za profesionalno ozvočevanje hotelov, gostinskih lokalov, recepcij/sprejemnih sob …

Kontaktirajte nas

Začnimo projekt skupaj

  • Izpolnite obrazec
  • Dogovorimo se za termin sestanka
  • Ogled lokacije
  • Priprava ponudbe
  • Izvedba projekta