Bose

Džamija Ljubljana

Islamski verski kulturni center v Ljubljani, pogovorno imenovan Ljubljanska džamija, je veličasten primer verskega objekta.

Pobuda za izgradnjo muslimanske mošeje sega v šestdeseta leta prejšnjega stoletja, ko so se muslimani priseljevali v glavno mesto Slovenije.

Več kot 40 let je potekala razprava o potrebi gradnje in iskanju primernega prostora. Leta 2013 je bil položen temeljni kamen za gradnjo te impozantne stavbe po zasnovi arhitekta Mateja Bevka.

Projekt

Skupna površina tega verskega objekta je več kot 2300 m², objekt pa je predstavljal kompleksen akustični izziv, predvsem zaradi arhitekture in uporabljenih materialov. Potrebno je bilo pripraviti detajlno akustično študijo prostorov in izbrati primerne zvočnike, ter na ta način rešiti problem reverberacij in omogočiti optimalno razumljivost govora.

S pomočjo akustične študije smo izbrali ustrezne modele zvočnikov in določili njihove pozicije. Zaradi zahtevanih akustičnih lastnosti zvočnikov je bil izbran model Bose MA12 in skupaj z ustreznimi ojačevalniki in procesorji je bila dosežena popolna akustika v molitvenem prostoru kot tudi v ostalih javnih prostorih (kjer smo uporabili zvočnike Bose FreeSpace).

V prostoru smo uspeli doseči popolno zvočno sliko in razumljivost govora, ki sedaj dosega vrhunski rezultat (sti = 0,75).

Od strokovnega svetovanja do končne izvedbe

Specializirani smo za profesionalno ozvočevanje hotelov, gostinskih lokalov, recepcij/sprejemnih sob …

Kontaktirajte nas

Začnimo projekt skupaj

  • Izpolnite obrazec
  • Dogovorimo se za termin sestanka
  • Ogled lokacije
  • Priprava ponudbe
  • Izvedba projekta